بقائی: آمریکا عدالت‌خواهان را تحریم و نسل‌کش‌ها را آزاد گذاشت سوئد سفیر ایران را احضار کرد پاسخ رسمی مسکو برای تحویل بشار اسد ایران: تلاش‌های آمریکا برای لاپوشانی نقض‌های بین‌المللی مزورانه است نطق خبرساز ترامپ درباره تهدید هسته‌ای ایران چه کسانی طالبان را تطهیر می‌کنند؟ سفارت روسیه در تهران بیانیه صادر کرد/ آزادی تبعه‌ای که پاییز گذشته بازداشت شد نام گروسی در میان مخاطبان موبایل هک‌شده مقام اسرائیلی پزشکیان: آمریکا برای ادامه مذاکره شرایط تحقیرآمیزی مطرح می‌کند که بنده حاضر به پذیرش آن نیستم حنظله گوشی نفتالی بنت را هک کرد پوتین: شرق اوکراین را تصرف خواهیم کرد شنیدن صدای انفجار در نزدیکی پایگاه هوایی در استان صلاح الدین عراق وزارت خارجه ایران: ونزوئلا حق دفاع از خود در برابر هر تعرض خارجی را دارد رسانه‌های عبری: نیرو‌های جدایی‌طلب جنوب یمن تماس‌هایی با تل‌آویو برقرار کرده‌اند بندر نشطون از دست ریاض خارج شد

تشکیل کمیسیون بررسی حقوق شیعیان توسط طالبان

طالبان اعلام کرد نهادی با عنوان «کمیسیون بررسی حقوق شیعیان» برای بررسی جایگاه سیاسی و حقوق شهروندی شیعیان در افغانستان براساس دستور رهبری این گروه تشکیل شده است.
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۰ - ۰۸ آذر ۱۴۰۰ - 2021 November 29
کد خبر: ۱۱۱۵۵۶

به گزارش راهبرد معاصر، قاری حافظ ذاکرالله، از مقامات طالبان، گفت نهادی با عنوان «کمیسیون بررسی حقوق شیعیان» به دستور رهبران طالبان ایجاد شده است و در مورد جایگاه سیاسی و حقوق شهروندی شیعیان در افغانستان تصمیم می‌گیرد.

ذاکرالله، در گفتگو با ایندیپندنت گفت که کار روی ایجاد کمیسیون بررسی حقوق شیعیان نهایی شده است و به‌زودی، ساختار و فعالیت‌های این نهاد توسط رهبران طالبان به گونه رسمی اعلام می‌شود. به گفته قاری حافظ ذاکرالله، او به عنوان رئیس این کمیسیون تعیین شده است و کمیسیون مذکور موظف است در مورد جایگاه شیعیان در ساختار دولت طالبان و حقوق قانونی آنان، فعالیت کند.

ذاکرالله گفت: «از یک ماه پیش بدین‌سو، گفتگو‌هایی را با متنفذان و نمایندگان شیعیان افغانستان آغاز کردیم و تلاش کردیم همه آنان با طالبان بیعت کنند و سپس در مورد جایگاه آنان در دولت تصمیم بگیریم.»

رئیس کمیسیون بررسی حقوق شیعیان در دولت طالبان از ارایه جزئیات بیشتر در مورد طرح و راهکار طالبان برای تعیین حقوق شیعیان خودداری کرد، و گفت: «به‌زودی جزئیات آن از سوی رهبران طالبان با مردم در میان گذاشته می‌شود.»

در همین حال، سران حزب حرکت اسلامی که در روز‌های اخیر، به نمایندگی از شیعیان افغانستان با مقامات طالبان ملاقات می‌کنند، نسبت به تشکیل کمیسیون بررسی حقوق شیعیان توسط طالبان، ابراز امیدواری کرده‌اند.

سید الیاس جاوید، رئیس کمیسیون سیاسی حزب حرکت اسلامی افغانستان، با نشر تصاویری از ملاقات هیئتی از «کمیسیون بررسی حقوق شیعیان» با اعضای آن حزب، تایید کرد که قاری حافظ ذاکرالله از سوی مقامات طالبان به عنوان رئیس آن کمیسیون تعیین شده و گفتگو‌هایی را با نمایندگان شیعیان آغاز کرده است.

الیاس جاوید به نقل از قاری حافظ ذاکرالله در جریان ملاقات او با رهبر و اعضای حزب حرکت اسلامی افغانستان، نوشته است: «حکومت فعلی طالبان، موقت و عبوری است و تا یک الی یک‌ماه و نیم، حکومتی تشکیل خواهد شد که تمام اقوام، شخصیت‌ها، متخصصان و افراد متعهد، به شمول اهل تشیع، در تمام رده‌ها در آن حضور داشته باشند.»

قاری حافظ ذاکرالله در آن ملاقات گفته است که به منظور تشکیل حکومتی همه‌شمول، مذاکرات با بزرگان اهل تشیع افغانستان جریان دارد.

هم‌زمان، خبرگزاری باختر که زیر نظر طالبان فعالیت می‌کند، گزارش داد که جعفر مهدوی، رئیس حزب ملت افغانستان و از فعالان سیاسی هزاره، که پنجشنبه گذشته، چهارم آذر، گردهم‌آیی سیاسی در حمایت از طالبان برگزار کرده بود، با مولوی عبدالکبیر، معاون نخست‌وزیر طالبان، ملاقات کرده است. به گزارش باختر، مولوی عبدالکبیر به جعفر مهدوی و هیئت همراه او گفته است: «افغانستان خانه مشترک همه ماست و شما [هزاره‌ها و شیعیان]می‌توانید در هر زمان و در هر بخش، با جرات خواسته‌ها و مشکلات‌تان را مطرح کنید.»/فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر